Πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ιδιαίτερα στις ιατρικές και τις φυσικές επιστήμες, με εκπληκτικές εγκαταστάσεις, επίπεδο σπουδών και φοιτητική ζωή. Ιδρύθηκε το 1970, αν και είχε αρχίσει να λειτουργεί από το 1964 ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει την έδρα του στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, μία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην περιοχή Μονής Δουρούτης, έξι χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων και η πρόσβαση με αυτοκίνητο και αστικό λεωφορείο είναι εύκολη. Στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, εκτός από τα κτίρια των σχολών, υπάρχει η κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το πανεπιστημιακό γυμναστήριο και οι εστίες.

Σχολές

Οι Σχολές που συμπεριλαμβάνονται είναι: Φιλοσοφική Σχολή (Τμήμα Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), Σχολή Θετικών Επιστημών (Τμήμα Μαθηματικών, Τμήμα Φυσικής, Τμήμα Χημείας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών), Σχολή Επιστημών Αγωγής (Τμήμα Παιδαγωγικό, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Παιδαγωγικό, Νηπιαγωγών), Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), Σχολή Επιστημών Υγείας (Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών), Σχολή Καλών Τεχνών (Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης) και Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών).

Γραφείο Διασύνδεσης

Στο πανεπιστήμιο λειτουργεί γραφείο Διασύνδεσης, που βοηθά τους φοιτητές στην αναζήτηση εργασίας ή μεταπτυχιακών, φωτογραφικός και κινηματογραφικός σύλλογος καθώς και θεατρική ομάδα.