Επιλογές πρόσβασης - parking

Επιλογές Πρόσβασης

Με αεροπλάνο

Καθημερινά, Δευτέρα ως και Σάββατο, πραγματοποιούνται, από την Aegean-Ολυμπιακή Αεροπορία, μία πρωινή πτήση μεταξύ Αθήνας και αεροδρομίου των Ιωαννίνων και από μία απογευματινή Δευτέρα και Πέμπτη. Την Κυριακή, πραγματοποιείται μόνο μία απογευματινή.

Με αυτοκίνητο

Η πόλη απέχει 410 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 270 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, μέσω των υπερσύγχρονων αυτοκινητοδρόμων (Ιόνιας οδού και Εγνατίας οδού).

Με ΚΤΕΛ

Τα Ιωάννινα συνδέονται με λεωφορείο ΚΤΕΛ με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αρκετά δρομολόγια την ημέρα. Επίσης, με λεωφορείο συνδέονται όλα τα χωριά και οι ακτές της Ηπείρου με τα Ιωάννινα.

ΚΤΕΛ: Παπανδρέου 45, Τηλ: 26510 25014 / 26510 27442, 26510 26211 / 26510 26286

Αστικό ΚΤΕΛ: Θαρύπα 8, Τηλ: 26510 22239

Με πλοίο

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι το τρίτο σε μέγεθος λιμάνι της χώρας, αλλά ουσιαστικά είναι το πρώτο σε αριθμούς επιβατών. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Ηπείρου, απέναντι από την Κέρκυρα (18 ν.μ.) και πολύ κοντά στα σύνορα της Αλβανίας. Απέχει 92 χιλιόμετρα (περίπου 40 λεπτά) από τα Ιωάννινα. Λόγω της στρατηγικής τοποθεσίας του, έχει μετατρέψει την Ηγουμενίτσα στο πιο σημαντικό εμπορικό λιμάνι στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Τηλ: 26650 99300.

Parking στην πόλη

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος επισκέπτης τα Ιωάννινα, είναι, να τα «περπατήσει». Να αφήσει το αυτοκίνητό του σε κάποιον από τους πολλούς χώρους στάθμευσης που διαθέτει η πόλη και να περιηγηθεί με τα πόδια.

Στο κέντρο, ακριβώς κάτω από τον πύργο του Ρολογιού, βρίσκεται το υπαίθριο πάρκινγκ του δήμου Ιωαννιτών.

Λίγα μέτρα παραπάνω, στην πίσω πλευρά και κάτω από την κεντρική πλατεία, λειτουργεί υπόγειο πάρκινγκ.

Ένα ακόμη, υπαίθριο, βρίσκεται στην αρχή του πεζόδρομου Μιχ. Αγγέλου, απέναντι από την πλατεία, στην πάνω γωνία του μεγάλου κτιρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

*Δίπλα στη λίμνη, στο χώρο των παλιών σφαγείων, κοντά στο κάστρο και την παλιά αγορά, λειτουργεί δωρεάν το μεγάλο Δημοτικό υπαίθριο πάρκινγκ.