Εμπειρίες

Δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα!

Εξερεύνηση στις γεύσεις

Μοναδικά τυριά, νοστιμότατες πίτες, καλομαγειρεμένο φρέσκο κρέας με ντόπια χορταρικά, παραδοσιακές χυλοπίτες, τραχανά, φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα. Αν επισκεφθείς τα Ιωάννινα και δεν γευτείς την ηπειρώτικη κουζίνα, δεν μπορείς να ισχυριστείς πως γνώρισες πραγματικά την πόλη. Πως θα μυηθείς στα αρώματα και τα χρώματα των αισθήσεων και της καλοπέρασης, αν δεν δοκιμάσεις τα φημισμένα κρασιά της Ζίτσας και του Μετσόβου, καθώς και το τσίπουρο τοπικής παραγωγής.

Άθληση - δραστηριότητες

Τα Ιωάννινα θεωρούνται μία επαρκώς λειτουργική πόλη, με ένα σύγχρονο, ασφαλές δίκτυο πεζοδρόμησης και ποικίλες επιλογές άθλησης και εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Πεζοί και ποδηλάτες έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε όλα τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος, με διαδρομές που διασχίζουν ή τέμνουν την ευρύτερη περιοχή του κέντρου ως την παραλίμνια ζώνη.

Διασκέδαση-ψυχαγωγία

Σε μία ερωτεύσιμη πόλη, που έχει ταυτιστεί με το σύνθημα «Τα χρώματα της γιορτής έχουν το δικό μας φως», ποτέ δεν λείπουν οι αφορμές για γλέντια και ξεφαντώματα. Διαφορετικά ρεύματα έκφρασης συναντιούνται στο σταυροδρόμι της χαράς και του κεφιού και πλάθουν αξέχαστες στιγμές ευφροσύνης. Ακροάματα και θεάματα αναμειγνύονται με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα του τοπίου, επιφέροντας πλημμύρα συναισθημάτων πνευματικής ανάτασης.

Διήμερο στην πόλη

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων είναι πως μπορείς να δεις σχεδόν τα πάντα... περπατώντας. Αφήνεις το αυτοκίνητο σε κάποιο πάρκινγκ ή κατεβαίνεις από το λεωφορείο κι όλα είναι μπροστά στα πόδια σου! Αξιοθέατα, γεύσεις, μυρωδιές, εικόνες από την μακραίωνη ιστορία του τόπου, φυσικές ομορφιές, γραφικές γωνιές, φαγητό, ποτό και διασκέδαση. 

Πόλος έλξης 365 ημερών

Σπάνια ένας τόπος προσφέρεται για διακοπές και τις τέσσερις εποχές, σπάνια ένας τόπος είναι τόσο όμορφος όλο το χρόνο, όπως τα Ιωάννινα. Εδώ, μπορεί να χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Εύκολο! Είτε πρόκειται για μία τριήμερη, είτε για μία δεκαήμερη επίσκεψη, κάθε εποχή του χρόνου, υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό να κάνεις, πάντα κάτι ιδιαίτερο να δεις.