Μία ώρα από...

Μια πόλη… πολλοί προορισμοί

Δεν είναι και λίγες οι επιλογές που έχετε για απόδραση από τα Ιωάννινα. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς είναι, το Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα και η Κόνιτσα. Δεκάδες παραδοσιακοί, πέτρινοι οικισμοί που διατηρούν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Τους χωρίζουν, ποτάμια, πέτρινα γεφύρια, γεωλογικά σχήματα, η χαράδρα του Βίκου. Πεζοπορία στα αναρίθμητα μονοπάτια του Ζαγορίου, ορειβασία στον Σμόλικα και στη Δρακόλιμνη, αλλά και δραστηριότητες, όπως parapente, και εξορμήσεις για άγρια μανιτάρια. Και βέβαια ράφτινγκ στα ποτάμια, όχι μόνο του Ζαγορίου και πιο βόρεια της Κόνιτσας, αλλά και των Τζουμέρκων.

Στα Τζουμέρκα, που με την άγρια ομορφιά τους κερδίζουν το θαυμασμό όλο και περισσότερων επισκεπτών, στέκεσαι με δέος μπροστά στην επιβλητική βουνοκορφή της Στρογγούλας. Ξεχωριστός προορισμός είναι και το Μέτσοβο. Ένα παραδοσιακό βλαχοχώρι με πολλά ενδιαφέροντα, μουσεία, χιονοδρομικό κέντρο στα όρια του εθνικού πάρκου της Πίνδου με την πανέμορφη λίμνη στον δρυμό της Βάλια Κάλντα.

Με επίκεντρο την πόλη των Ιωαννίνων, μπορεί κάποιος να συνδυάσει αυθημερόν εκδρομές σε βουνό ή θάλασσα. Να δει ιστορικά θρησκευτικά και μη μνημεία, να επιδοθεί σε αθλητικές δραστηριότητες να δει και να γευτεί της ομορφιές και τις γεύσεις της περιοχής, να ζήσει και να ενθουσιαστεί από τις εμπειρίες που θα αποκομίσει. Κοντά στις θεσπρωτικές ακτές και από κει στις ακτές της Πρέβεζας και των Ιονίων Νήσων, υπάρχει ένας προορισμός που θα μείνει αξέχαστος σε μικρούς και μεγάλους.

Μία ώρα από...