Επίσκεψη Γερμανών εκπρόσωπων Μέσης Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

13 - 06 - 2024

Επίσκεψη Γερμανών εκπρόσωπων Μέσης Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας  του Δήμου Ιωαννιτών με τον αδελφοποιημένο Δήμο του Swerte της Γερμανίας, επισκέφτηκε την πόλη μας αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης,  αποτελούμενο από 3 Γερμανούς καθηγητές  συγκεκριμένα την κα Konstantina Minachili τον κ. Tobias Hollborn και τον κ. Ben Alze.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο αδελφοποιημένων περιοχών, η ανάπτυξη συνεργασιών και ανταλλαγών μεταξύ των σχολείων της κάθε περιοχής, η κοινή συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα και η υιοθέτηση καλών πρακτικών πάνω σε θέματα παιδείας και εκπαίδευσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 10-12 Ιουνίου και περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας  σε 3 Λύκεια των Ιωαννίνων (5ο Λύκειο Ιωαννίνων, Πρότυπο Λύκειο  Ζωσιμαίας  Σχολής Ιωαννίνων, Ζωγράφειο Σχολείο Ιωαννίνων), έπειτα από επιλογή των Γερμανών εκπροσώπων.

Επίσης, στο πρόγραμμα της επίσκεψης προβλέπονταν και περιήγηση της αντιπροσωπείας στην πόλη των Ιωαννίνων με τη συνοδεία στελεχών του Τμήματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών.

Η αντιπροσωπεία των Γερμανών εκπαιδευτικών έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τις διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν στις συναντήσεις με τους αντίστοιχούς συναδέλφους, το επίπεδο και την εικόνα των σχολείων που επισκέφτηκαν, ενώ παράλληλα εντυπωσιάστηκαν με την ομορφιά και τη φιλικότητα της πόλης των Ιωαννίνων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, δηλώνοντας παράλληλα την επιθυμία τους να επιστρέψουν σύντομα ξανά και ως επισκέπτες με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

Read more →
Digital Exhibition of Photography from the "Man and His Environment" competition

07 - 05 - 2021

Digital Exhibition of Photography from the "Man and His Environment" competition

The 30 best photos from the competition entitled "Man and his environment", from October 1st to December 20th, 2020, are displayed, due to the pandemic, online -through the slideshow- and, when the health authorities allow conditions, it will also take place in a natural exhibition area of the municipality of Ioannina.

Read more →