Η κωμωδία «Σόδες και Ασπιρίνες» στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ.

18 - 07 - 2024

Η κωμωδία «Σόδες και Ασπιρίνες» στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ.

Η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 21:15.

Λίγα λόγια για το έργο

Θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων, αφού όλα αρχίζουν από μια παρεξήγηση, μια λάθος εκτίμηση της κατάστασης από τους ήρωες του έργου.

Σύντομα όμως η ασυνεννοησία γίνεται ο τρόπος για να φωτιστούν παράλογες καταστάσεις της καθημερινότητας. Η υπεράσπιση του παραλόγου κάνει την κοινή λογική να χάνει την αξία της.

Οι ήρωες, άνθρωποι «της διπλανής πόρτας», έρχονται αντιμέτωποι με τις δικές τους ιστορίες και δημιουργούν πλοκή ανατροπών και γέλιου. Πέντε πρόσωπα θα κάνουν το παν για να δικαιωθούν μέσα από μια σύγκρουση για γέλια και κλάματα. Κάποιες στιγμές το έργο γίνεται πικρό, αλλά το γέλιο μοιάζει να εξαγνίζει τις διάφορες καταστάσεις.

Σε μια γωνιά της πόλης πέντε πρόσωπα συναντώνται τυχαία και έτσι όπως μέσα από την κωμωδία μόνο μπορούμε να δούμε, συγκρούονται, εξομολογούνται, χορεύουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται…

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία - Χορογραφία: Όλγα Ζήση

Σκηνικά - Κοστούμια : Ελένη Γκοντού

Σχεδιασμός φωτισμών: Μιχάλης Κουβόπουλος

Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Σιώρο

 

Παίζουν οι ηθοποιοί :

Μαρία Κατσουλίδη

Φάνης Κοσμάς

Γιάννης Κοτσαρίνης

Λεωνίδας Μικρόπουλος

Νίκος Σφαιρόπουλος

Χορεύει η Χαριτίνη Κούκου

Read more →
Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστοπούλου

12 - 07 - 2024

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής Βίκυς Χριστοπούλου

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της παρουσιάζει η Βίκυ Χριστοπούλου σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα παλαιά σφαγεία. Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 17 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 31 Ιουλίου. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι: 10:00-13:00 και 18:00-21:00. Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 7:30μ.μ. Πρόκειται για έκθεση ζωγραφικής με νέα έργα, που η ζωγράφος παρουσιάζει πρώτη φορά στο κοινό, καθώς και με αρκετά παλαιότερα έργα, στα οποία περιλαμβάνονται δημιουργίες με λάδι και ακρυλικά σε καμβά και σε ξύλο.

Read more →
Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» στις 12 Ιουλίου

10 - 07 - 2024

Παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος» στις 12 Ιουλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 21:00, τη μουσική παράσταση «Ad Astra- Η μουσική του σύμπαντος», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Το 2022, το ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο «James Webb» μεταδίδει τις πρώτες του  εικόνες, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, καθώς άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αστρονομία. Αντλώντας έμπνευση από τις εντυπωσιακές εικόνες του διαστήματος, η  μουσική παράσταση «Ad Astra» συνδυάζει νεοκλασική και ηλεκτρονική μουσική, πλαισιωμένη από video installation. Με κομμάτια από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις του Πάρη Τσίρτση και με παράλληλη αναφορά στον αείμνηστο, γεννημένο στα  Ιωάννινα, Διονύση Σιμόπουλο, αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, η παράσταση θα «ταξιδέψει» το κοινό στον μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Συντελεστές: Πάρης Τσίρτσης (keyboards/synthesiser), Όλγα Μπαλωμένου (τραγούδι), Κωστής Εμμανουηλίδης (video installation).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Read more →
Μουσικοθεατρική παράσταση Η Ίτσα του Σάσμα Ή Ο Ανάποδος Χορός

09 - 07 - 2024

Μουσικοθεατρική παράσταση Η Ίτσα του Σάσμα Ή Ο Ανάποδος Χορός

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών της εκδηλώσεων, φιλοξενεί την Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 19.30, στο υπαίθριο θέατρο Ε.Η.Μ.-Φρόντζου, τη μουσικοθεατρική παράσταση “Η  Ίτσα του Σάσμα ή Ο Ανάποδος Χορός”.

Η παράσταση έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2024» που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος (συγγραφέας των έργων “Η Απαγωγή της Τασούλας”, “Χορευτική Πανούκλα” και “Δυο Πορτοκάλια για τα Χριστούγεννα”), εμπνέεται από τον λαϊκό θρύλο της γριάς Ίτσας, όπως αυτός αποτυπώνεται στο βιβλίο του καθηγητή Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Βασίλη Νιτσιάκου “Και το Σώμα θυμάται…”,  για να συνθέσει ένα δημοτικοφανές κείμενο σε έμμετρο στίχο, στα πρότυπα των Παραλογών. Μια ομάδα ηθοποιών-μουσικών ερμηνεύουν άλλοτε ως Αφηγητές κι άλλοτε ως Δρώντες Χαρακτήρες, ενώ ταυτόχρονα τραγουδούν πρωτότυπες συνθέσεις σε δρόμους πολυφωνικού ηπειρώτικου από την Βασούλα Δελλή και την Ναταλία Λαμπαδάκη, μέλη του φωνητικού σχήματος «Πλειάδες».

Η παράσταση χρησιμοποιεί το φυσικό φως, τον πολυφωνικό ήχο και τον έμμετρο Λόγο για να δημιουργήσει, λίγο πριν τη δύση του ηλίου,  μια μυσταγωγική εμπειρία για τον θεατή, ανάλογη με εκείνη που βίωσαν μισό αιώνα νωρίτερα οι κάτοικοι της Αετομηλίτσας, οι αληθινοί πρωταγωνιστές του επεισοδίου που έδωσε την έμπνευση για την συγγραφή.

 

Ο ΘΡΥΛΟΣ

Η γριά Ίτσα είχε ιδιαίτερο και ρόλο στην κοινότητα του χωριού Αετομηλίτσα (ή Ντένισκο) της Κόνιτσας. Είχε χαρακτηριστικά καλής μαγίστρας, σκορπίζοντας γύρω της ανακούφιση ανάμικτη με φόβο. Στις 20 Ιουλίου του 1974 όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο και κηρύχτηκε γενική επιστράτευση, μάζεψε τα κορίτσια του χωριού στην εκκλησία του Αη-Νικόλα, για την επιτέλεση ενός αρχέγονου, αποτρεπτικού Χορού. Ενός ανάποδου χορού, αντίθετου με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, με τα πρόσωπα να κοιτούν όχι προς το κέντρο του κύκλου, αλλά προς τα έξω. Χορεύοντας επαναλάμβαναν ρυθμικά, τα λόγια «Δεν είναι τίποτα, καλέ, δεν είναι τίποτα. Οι εχθροί στη θάλασσα και τα παιδιά στο σπίτι».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κείμενο-Σκηνοθεσία-Στίχοι Τραγουδιών: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ Πρωτότυπη Μουσική: ΒΑΣΟΥΛΑ ΔΕΛΛΗ  Διδασκαλία Πολυφωνικών Τραγουδιών: ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ Χορογραφίες-Επιμέλεια Κίνησης: ΗΡΩ ΚΟΝΤΗ Κοστούμια-Σκηνικά Αντικείμενα: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ Φωτογραφίες-Video: ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Παίζουν: ΕΛΕΝΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ | ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ | ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΑΒΒΑΚΗ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ | ΙΩΑΝΝΑ ΛΕΚΚΑ | ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΗΤΤΑ

Μουσικός επί σκηνής: ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΡΟΒΑΤΑΣ

 

Read more →
Συναυλία «συμφωνικό τάνγκο» στις 17 Ιουλίου

09 - 07 - 2024

Συναυλία «συμφωνικό τάνγκο» στις 17 Ιουλίου

Ο σφυγμός του Tango στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας!

Το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων συμπράττουν σε μία συναυλία με τον τίτλο «συμφωνικό τάνγκο», την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Concerto grosso, μια ισχυρή αλληλεπίδραση των μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας με ένα μουσικό σύνολο, που έχει συνδέσει το όνομα του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Τangos για πάνω από 20 χρόνια.

Μαζί τους τραγουδά ο Νίκος Παπαδιώτης, που ερμηνεύει το θεατρικό λόγο των tangos με πάθος, ειλικρίνεια και φρεσκάδα.

Το προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο μια επιλογή σημαντικών έργων του Αstor Piazzolla, όσο και μια παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Osvaldo Pugliese, Edgardo Donato, Carlos Gardel, κ.α.

Η μουσική με την υποβλητική ατμόσφαιρα των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, εμφανίζεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας για να αφηγηθεί τις δικές της ιστορίες χωρίς περιστροφές, σπαρακτικά και τρυφερά, σαν ένα σώμα με τα σημάδια των ερώτων του - το μίσος, την αγάπη, τα ειδύλλια, τα όνειρα και τις ντροπές του. Η ζωτικότητα και η αυθεντικότητα ενός κόσμου ολόκληρου, που εκφράζεται μέσα από μια τόσο φαινομενικά απλή κι αθώα μουσική φόρμα, μας εκπλήσσει με την ένταση των αισθημάτων της, με τις διακυμάνσεις της ανάμεσα στο φως και το βαθύ σκοτάδι των παθών της, τόσο που τεντώνει τις χορδές της καρδιάς μέχρι …να σπάσουν!

Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που συνδέει γόνιμα και δημιουργικά, σε ήχο και ύφος, επιρροές από την Κλασσική μουσική, το Τango και την Jazz.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Θωμάς Κοντογεώργης, αντιμέτωπος με την πρόκληση της μεταφοράς της πολυποίκιλης συναισθηματικής παλέτας του Τango στην Oρχήστρα.

Τη μουσική διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων έχει ο Γιώργος Χλίτσιος.

Τη συναυλία διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών & Εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:

Κώστας Ράπτης - μπαντονεόν

Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί

Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο

Ορέστης Καλαμπαλίκης – κιθάρα

Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο

 

Read more →
Συναυλία Pasodoble Español από τη Φιλαρμονική στις 8 Ιουλίου

05 - 07 - 2024

Συναυλία Pasodoble Español από τη Φιλαρμονική στις 8 Ιουλίου

Ισπανικές μελωδίες θα μας παρουσιάσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, στις 21:00, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων.

Μία εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών και Εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Μουσική διεύθυνση: Άγγελος Αντώνογλου.

Αφήγηση κειμένων: Γιάννης Κοντός.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Read more →
Μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος» στις 4 Ιουλίου

01 - 07 - 2024

Μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος» στις 4 Ιουλίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, οργανώνει τη μουσική εκδήλωση «Λυρικός κινηματογράφος», την Πέμπτη 4 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Το σύγχρονο σχήμα «Operatical», συνοδεία εγχόρδων και πιάνου, θα ερμηνεύσει γνωστά τραγούδια από τον παγκόσμιο κινηματογράφο αλλά και λυρικές μελωδίες από οσκαρικές ταινίες, ενώνοντας το οπερατικό τραγούδι με τον σύγχρονο ήχο. Επιπλέον, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των Operatical καθώς και διασκευές αγαπημένων κινηματογραφικών μελωδιών θα ταξιδέψουν το κοινό στον μαγικό κόσμο της μεγάλης οθόνης.

Οι Operatical αποτελούνται από τους: Ναδίνα Τζιάτζιου  (σοπράνο), Θάνο Ζήση (τενόρος).

Παίζουν οι μουσικοί: Αλεξάνδρα Νούσια (βιολί), Ελένη Παπαδοπούλου (βιολί), Χριστίνα Καμινάρη (βιόλα), Λυδία Παναγιωταρέα (τσέλο) και  Μάριος Καζάς (πιάνο).

Ενορχηστρώσεις & επιμέλεια προγράμματος : Ναδίνα Τζιάτζιου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr 

 

Read more →
Μουσική παράσταση με την Ορχήστρα της ΕΡΤ και τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου

01 - 07 - 2024

Μουσική παράσταση με την Ορχήστρα της ΕΡΤ και τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ο Σταμάτης Χατζηευσταθίου παρουσιάζουν μια ξεχωριστή παράσταση, συνδυάζοντας με μεγαλειώδη αλλά και ουσιαστικό τρόπο τραγούδια της δισκογραφίας του ιδιαίτερου καλλιτέχνη, καθώς και σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Η εντυπωσιακή ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη, γεμίζει χρώματα με κλασική διάθεση και ενίοτε με ήχο ηλεκτρικό, τραγούδια τα οποία, εναρμονισμένα με την έκφραση και το συναίσθημα της φωνής του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, συγκινούν και κατακτούν τους θεατές, χαρίζοντας μία αξέχαστη μουσική βραδιά.

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Άκης Κατσουπάκης.

Μια εκδήλωση, στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ιωαννιτών-της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Πολιτιστικών Θεσμών και Εκδηλώσεων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων, το Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 21:30, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Read more →
Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Εγκλήματα» στο Μουσείο-3 ως 31 Ιούλιου

01 - 07 - 2024

Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα «Εγκλήματα» στο Μουσείο-3 ως 31 Ιούλιου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, οργανώνει από τις 3 έως τις 31 Ιούλιου, θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Εγκλήματα» στο Μουσείο, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα. Στο αφιέρωμα, περιλαβάνονται συναρπαστικές ταινίες μυστηρίου που βασίζονται σε μυθιστορήματα της «βασίλισσας του εγκλήματος» Άγκαθα Κρίστι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Τετάρτη 3 Ιουλίου, 21:00 Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές (Murder on the Orient Express) Κ-12 | Ηνωμένο Βασίλειο-ΗΠΑ | 1974 | Διάρκεια: 128' Σκηνοθεσία: Σίντνεϊ Λουμέτ Με τους: Άλμπερτ Φίνεϊ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Πέρκινς, Ζακλίν Μπισέ,Σον Κόνερι, Ίνγκριντ Μπέργκμαν Ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ταξιδεύει με το Οριάν Εξπρές, αλλά εξαιτίας μιας τρομερής χιονοθύελλας, το τρένο σταματά και ένας από τους επιβάτες βρίσκεται δολοφονημένος. Ο Πουαρό αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση. Όλοι έχουν κίνητρο, όλοι είναι ύποπτοι, αλλά όλοι έχουν ένα ισχυρό άλλοθι. Η ταινία ήταν υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ (Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου, Φωτογραφίας, Ενδυματολογίας και Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης) αποσπώντας τελικά το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου (Ίνγκριντ Μπέργκμαν). Δείτε το trailer εδώ

Τετάρτη 10 Ιουλίου, 21:00 Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) Κ-12 | ΗΠΑ | 2023 | Διάρκεια: 103' Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα Με τους: Κένεθ Μπράνα, Τίνα Φέι, Μισέλ Γεό, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κέλι Ράιλι Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ζει στη μεταπολεμική Βενετία έχοντας αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όλα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται μια διάσημη συγγραφέας μυστηρίου και τον παρασύρει σε μία σεάνς σε ένα παρακμιακό, στοιχειωμένο παλάτι. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο ντετέκτιβ καλείται να διαλευκάνει το μυστήριο. Δείτε το trailer εδώ

Δευτέρα 15 Ιουλίου, 21:00 Έγκλημα στο Νείλο (Death on the Nile) Κ-12 | Ηνωμένο Βασίλειο | 1978 | Διάρκεια: 140' Σκηνοθεσία: Τζον Γκιλέρμιν Με τους: Πίτερ Ούστινοφ, Άντζελα Λάνσμπερι, Μπέτι Ντέιβις, Ντέιβιντ Νίβεν, Μάγκι Σμιθ, Μία Φάροου, Τζακ Γουόρντεν Σε μια πολυτελή κρουαζιέρα στον ποταμό Νείλο, μια πλούσια κληρονόμος δολοφονείται. Μεταξύ των επιβατών είναι και ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, ο οποίος θα κληθεί να λύσει το μυστήριο της ταυτότητας του δολοφόνου. Η ταινία απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερης Ενδυματολογίας. Δείτε το trailer εδώ

Τετάρτη 24 Ιουλίου, 21:00 Έγκλημα στο Εξπρές 13 (Murder, She Said) Κ-12 | Ηνωμένο Βασίλειο | 1961 | Διάρκεια: 87' Σκηνοθεσία: Τζορτζ Πόλοκ Με τους: Μάργκαρετ Ράδερφορντ, Άρθουρ Κένεντι, Μιούριελ Πάβλοου, Τζέιμς Ρόμπερτσον Τζάστις Η Μις Μαρπλ γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός στραγγαλισμού σε ένα διερχόμενο τρένο αλλά οι αστυνομικές αρχές την αμφισβητούν καθώς δεν εντοπίζουν στοιχεία του εγκλήματος. Τότε εκείνη αποφασίζει να κάνει τη δική της έρευνα για να λύσει το μυστήριο... Δείτε το trailer εδώ

Τετάρτη 31 Ιουλίου, 21:00 Δυο Εγκλήματα Κάτω από τον Ήλιο (Evil Under the Sun) Κ-12 | Ηνωμένο Βασίλειο | 1982 | Διάρκεια: 117' Σκηνοθεσία: Γκάι Χάμιλτον Με τους: Πίτερ Ουστίνοφ, Τζέιν Μπίρκιν, Τζέιμς Μέισον, Μάγκι Σμιθ Ποιος στραγγάλισε τη νεαρή κακομαθημένη σούπερ σταρ του Μπρόντγουεϊ ενώ έκανε ηλιοθεραπεία σε ένα απομονωμένο νησί της Μεσογείου; Όλοι οι ύποπτοι έχουν πολύ καλούς λόγους να επιθυμούν τον θάνατό της, έχουν όμως και ισχυρά άλλοθι. Ο διάσημος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό καλείται να λύσει μια περίπλοκη υπόθεση. Δείτε το trailer εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Αργυροτεχνίας Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων Τ: 26510 64065 | www.piop.gr

 

Read more →
Έκθεση ζωγραφικής για το Πωγώνι

19 - 06 - 2024

Έκθεση ζωγραφικής για το Πωγώνι

Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Φλόκα με τίτλο «Εσωτερικές τοπιογραφίες, Κρυονέρι-Πωγωνίου» θα πραγματοποιηθεί 1-15 Ιουλίου στην αίθουσα Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 19.00-22.00

Read more →
Παράσταση Σχολής Κλασικού & Σύγχρονου Χορού με τίτλο «Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν»

17 - 06 - 2024

Παράσταση Σχολής Κλασικού & Σύγχρονου Χορού με τίτλο «Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν»

Την παράσταση Κλασικού & Σύγχρονου Χορού, υπό τον τίτλο «Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν»,  με τη συμμετοχή εφήβων και ενηλίκων θα παρουσιάσει την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 20:00 και την Κυριακή 30 Ιουνίου, επίσης στις 20:00, στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Δήμου Ιωαννιτών.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου, δύο ώρες νωρίτερα, στις 18:00, στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστεί η παράσταση χορού των παιδικών τμημάτων της Σχολής, με τίτλο: «Ο χορός των λουλουδιών».

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζίνα Βίκα

Χορογραφίες: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Λάουρα Τσιάτη. 

Read more →
Ημέρα Μουσικής με συναυλία του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

17 - 06 - 2024

Ημέρα Μουσικής με συναυλία του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων

Το Μοντέρνο Τμήμα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου) με συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, στις 20:30, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής».

Θα ερμηνευτούν τραγούδια από όλο το φάσμα της Pop και της Rock μουσικής.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Read more →
Έκθεση εικαστικών «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες»

13 - 06 - 2024

Έκθεση εικαστικών «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες»

Η ΟΜΑΔΑ «για την ΠΡΕΒΕΖΑ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ με θέμα «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες».

Τον Δεκέμβριο του 2023 η Ομάδα «για την ΠΡΕΒΕΖΑ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης ολοκαυτώματος της Δέσπως Μπότση και της οικογένειάς, της διοργάνωσε στην Πρέβεζα, Έκθεση Εικαστικών με θέμα τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για τις αρχές και τα πιστεύω τους.

Ο τίτλος της Έκθεσης ήταν «Τέτοιες γυναίκες άντρισσες, στρατιώτισσες γυναίκες», έναν στίχο από το ποίημα του Ηπειρώτη ποιητή Χρίστου Χριστοβασίλη.

Η Έκθεση τώρα ταξιδεύει στα Γιάννενα και είναι «πλουσιότερη» σε συμμετοχές δημιουργών και έργων. Δεκαεννέα δημιουργοί από την Ήπειρο και την Λευκάδα παρουσιάζουν τα έργα τους: πίνακες ζωγραφικής, μωσαϊκά, γλυπτά και φωτογραφίες. Δεκαεννιά δημιουργοί μιλούν με τα έργα τους για τη γυναίκα και τους αγώνες της.

Πρέπει να αναφερθεί ιδιαιτέρως πως στην έκθεση, φιλοξενείται η αυθεντική γκραβούρα  «Η Δέσπω Μπότση στον πύργο του Δημουλά», έργο του 1883, που διατέθηκε για την έκθεση από το «Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου», στο Νησί της  λίμνης των Ιωαννίνων.

Η Έκθεση πραγματοποιείται, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» από τις 10 μέχρι τις 23 Ιουνίου 2024. Ώρες επισκέψεων 18:00 – 22:00.

Τα επίσημα Εγκαίνια της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 20:00.

 

Read more →